Viktig information om din webbshop!

Senare den här månaden (planerat till den 19:e nov) kommer WordPress ut med sin nya stora uppdatering och går in i version 5.0! Om du har webbshop med tillägget WooCommerce är det enligt utvecklarna av det tillägget viktigt att du FÖRST uppdaterar WooCommerce till version 3.5!

Det är i ett mail som WooCommerce själva berättar att det är viktigt att man gör uppdateringen till WooCommerce 3.5 som kom ut för ett par veckor sedan innan man uppdaterar sin hemsida till WordPress 5.0. Och det kan jag tycka är ett bra generellt tips, att alltid se till att ha sina plugins och teman uppdaterade. Uppdateringar av teman innebär inte alltid bara ny funktionalitet, utan oftast handlar det om anpassningar till ändringar i WordPress eller annan extern programvara.

Om du till exempel har en koppling till Facebook eller Google Analytics på din hemsida, de ändrar saker i sin kod, så kommer ditt plugin kanske sluta fungera om du då inte uppdaterar ditt tillägg/plugin. Uppdateringarna kan också vara säkerhetsuppdateringar som gör det svårare för hackare att utnyttja din sida eller komma åt information på din sida som de inte ska ha. Så uppdaterar alltid plugins regelbundet. Tycker du det är jobbigt att göra uppdateringarna så håller jag på och utvecklar en tjänst där jag gör det åt dig, så hör gärna av dig med en intresseanmälan så kan du hjälpa mig att utveckla och prissätta tjänsten.

Inte bara WooCommerce berörs

Klicka på bilden för att läsa mer hur Gutenberg i WordPress 5.0 fungerar
Klicka på bilden för att läsa mer hur Gutenberg i WordPress 5.0 fungerar

Det är inte bara WooCommerce som kommer beröras av uppdateringen till WordPress 5.0, du kommer också påverkas. För i nästa version av WordPress kommer utseendet på WordPress ändras, i och med att de går över till sin nya block-baserade sid- och inlägg-layout som de kallar Gutenberg. Jag har redan testat det och det kommer bli jättebra.

Kanske kommer det bli en stor omställning för vissa som är vana vid det gamla textbaserade gränssnittet, men om man bara tar sig tid och lär sig hur det nya systemet fungerar så är jag övertygad om att det kommer bli mycket bättre.

Läs mer om Gutenberg som textredigerare här:
https://sv.wordpress.org/gutenberg/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.