Bildboard Without Borders vann första pris i kategorin Ideellt under årets 100-wattare.

Google maps plattformen för två av tre vinnare i 100-wattaren

100-wattaren är ett årligt pris för marknadsföringskampanjer som delas ut till projekt som är nytänkande och bidrar till goda ideal inom marknadsföring. Därför är det som 360-fotograf extra roligt att se hur både första- och tredjepristagaren inom kategorin ideellt har använt Google maps och Street view som plattform för sina vinnande kampanjer.

Bildboard Without Borders vann första pris i kategorin Ideellt under årets 100-wattare.
Bildboard Without Borders vann första pris i kategorin Ideellt under årets 100-wattare.

Bästa ideella projektet 2018 enligt 100-wattarens jury var projektet Billboards without borders, där Reportrar utan gränser med hjälp av byrån Åkestam Holst satte upp stora billboards över hela världen genom Googles Street view. Genom detta nådde de över 45 miljoner människor över hela världen. Mediavärdet för kampanjen beräknas till 2,7 miljoner dollar kan man läsa på 100-wattarens hemsida. Förutom förstapriset i Ideellt tog projektet även hem priser i kategorierna Internationellt och Årets nytänk.

Även tredjepristagaren i samma kategori har använt sig av Street view som plattform. Det är Scouterna som med hjälp av byrån Garbergs har tillgängliggjort och lyft fram Scouternas ofta dolda verksamhet skogen i projektet Scout View. Genom att sätta en 360-kamera på Scouter runt om i Sverige kan nu vem som helst som har tillgång till internet ta del av en verksamhet som tidigare krävt att man själv tar på sig gummistövlarna.

Vad vill du visa för 45 miljoner människor?

Nu ligger det såklart mycket arbete bakom ett projekt som Billboard without borders, men det visar ändå tydligt på styrkan med Google maps och deras Street view. Det är därför jag tycker det är så roligt att arbeta med just den plattformen och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Och så klart Googles riktlinjer, bilderna som Åkestam Holst lade upp åt Reportrar utan gränser togs efter ett tag ned av Google för att de bröt mot användarvillkoren, men inte förrän de fått över 300 000 visningar i snitt per bild.

Om du fortfarande inte har ditt företag på Google maps så är det nu hög tid, du registrerar dig enkelt själv genom att gå till adress http://google.se/business och följer instruktionerna. När du sedan vill synas bättre, ta nya bilder eller en virtuell rundtur, så hör du bara av dig till mig så fixar vi det på bästa sätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.